3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2017./2018.

OS Sisačko moslavačke ž.

Drugi turnir Prvenstva SMŽ u maloj odbojci

12-12-2017

Drugi turnir Prvenstva SMŽ u maloj odbojci održao se paralelno u Sunji i Sisku. Na turniru U Sunji sudjelovale su tri ekipe: OK Sisak 22. Lipanj, OK Sokol i OK Sunja. OK Sisak 22. Lipanj sa dvije pobjede ostvario je najbolji rezultati. U Sisku su sudjelovale četri ekipe: OK Sisak Viktorovac 1, OK Sisak Viktorovac 2, OK Vivera Glina i OK Petrinja. Najviše uspjeha imao je OK Vivera Glina. Najljepšom igrom ostavrili su sa maksimalne tri pobjede, ali sa osvojenih sedam bodova kao i OK Sisak Viktorovac 1 koji je imao dvije pobjede i jedan poraz. U maloj odbojci svaki set donosi po jedan bod tako da borba za bodove traje od početka do kraja utakmice.

Sljedeći turnir na rasporedu je u siječnju, 2018. u Sisku gdje će se okupiti sve ekipe.

Bilten broj 2

Prvi turnir Prvenstva SMŽ u mini odbojci

28-11-2017

Najmlađe natjecateljice započele su svoju natjecateljsku sezonu prvim turnirom održanim 25.11.2017. u OŠ Viktorovac u Sisku. Šesdesetak mladih odbojkašica do posljednjeg mjesta ispunilo je dvoranu na Viktorovcu. Prekrasna atmosfera koju je teško opisati riječima obilježila je ovaj prekrasan sportski događaj. Navijalo se neprekidno od početka do kraja natjecanja. Uzbuđenja na licima trenera, predstavnika klubova, roditelja, a najviše igračica do 11 godina je samo pokazatelj koliko svi ozbiljno shvaćaju ovu relativno novu kategoriju natjecanja. Od ove godine natječe se šest ekipa sa područja županije, a u razgovoru sa trenerima na godinu se očekuje još veći broj prijavljenih ekipa. Najviše uspjeha imao je OK Sisak Viktorovac 1 sa osvojenih osam bodova, za bod manje je osvojila OK Petrinja 1, a sa šest bodova u Glinu se vraća OK Vivera Glina. Po prikazanom na terenu vidljivo je kako svi klubovi vrlo ozbiljno rade već sa najmlađim uzrastima tako da žensku odbojku na području županije očekuje svijetla budućnost. Sljedeći turnir igra se 17.12.2017. u Topuskom u organizaciji OK Vivera Gline gdje će se na kraju natjecanja planira kupanje na bazenu u Top Termama Topusko.

Bilten broj 1

Prvi turnir Prvenstva SMŽ u maloj odbojci

20-11-2017

Svoju natjecateljsku sezonu otvorile su i odbojkašice do 13 godina prvim turnirom održanim paralelno u Glini i Sunji 18. i 19. 11.2017. U Glini su nastupale ekipe OK Sisak 22. Lipanj, OK Petrinja i OK Vivera Glina. U Sunji su nastupale ekipe OK Sisak Viktorovac 1, OK Sisak Viktorovac 2, OK Sokol i OK Sunja. U Glini su se susrele podjednake ekipe i samo su nijanse odlučivale o pobjedniku. Po četriri boda osvojile su ekipe OK Petrinja i OK Vivera Glina. U Sunji najviše uspjeha imao je OK Sisak Viktorovac 1 sa osvojenih osam bodova. Treba pohvaliti sve ekipe kojesu se u godinu dana izvrsno adaptirale na sustav igre male odbojke (četiri protiv četiri) te domaćine na odličnoj organizaciji turnira. Sljedeći turnir igra se u Sisku 09./10.12.2017.

Bilten broj 1

Drugi turnir Prvenstva SMŽ za mlađe kadetkinje

14-11-2017

Drugi turnir Prvenstva SMŽ održao se paralelno U Sunji i Lekeniku u subotu 11.11.2017. U prekrasnoj sportskoj atmosferi uz veliki angažman domaćina da se sve odvije u najboljem redu odigrano je ukupno osam utakmica.

U Lekeniku najviše uspjeha imao je OK Sisak Viktorovac sa dvije pobjede, a OK Vivera Glina i OK Pešćenica ostvarile su po jednu pobjedu. U Sunji naviše uspjeha imao je OK Sisak Galdovo također sa dvije pobjede te Ok Sunja i OK Sisak 22. Lipanj sa jednom pobjedom. Razina igre bila je na puno višem nivou nego na prvom turniru tako da smo mogli vidjeti puno više atraktivnih poena kao i borbenosti svih ekipa. Najveći dobitak ove lige su zadovoljna dječja lica s puno upita o tome kada i gdje se opet igra. Sljedeći turnir igra se 02.-03.12 u Sisku gdje će biti prisutno svih osam ekipa.

Bilten broj 2

OK Sunja učvrstila vodeću poziciju 3. NOLC - Jug

06-11-2017

U derbiju trećeg kola 3. Nacionalne odbojkaške lige, Regije Centar-skupine Jug, sastale su se dvije neporažene ekipe iz prva dva kola, OK Sunja i OK Ogulin. OK Sunja je nakon prva dva kola bila vodeća bez izgubljenog seta i s bodom prednosti ispred gostujuće ekipe. Kako stvari stoje odbojkašice Sunje su na dobrom putu ostvariti svoj najveći plasman otkad igraju ovaj rang natjecanja, pobjedivši izravne konkurentice iz Ogulina rezultatom 3-0 u setovima (25-8, 25-17, 25-21). Na taj način su si osigurale četiri boda prednosti nad svojom konkurencijom. Sunjanke u prva dva seta nisu niti jednog trenutka dozvolile gošćama da se rezultatski približe, dok su se u trećem setu probudile tek kod rezultata 18-20 za gošće i okrenule i treći set u svoju korist. Ovom derbiju je prisustvovao i sam dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza g. Željko Jurčević koji je bio zadovoljan prikazanom igrom. Sljedeće, četvrto kolo OK Sunja ide na neugodno gostovanje kod OK Feniks 2.