3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2017./2018.

OS Varaždinske županije

KADETSKO PRVENSTVO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

04-05-2018

Varaždinke najbolje kadetkinje

Odigravanjem kadetskog prvenstva Varaždinske županije odigrana su prvenstva županije u svim dobnim kategorijama. Na turniru kadetskih ekipa nastupili su ŽOK Lepoglava, ŽOK Ivanec i OK Kitro Varaždin. Igralo se svaki sa svakim na dva dobivena seta. U prvoj utakmici Kitro Varaždin je bio bolji od Lepoglave sa 2:0 (25:10,25:14). Zatim je Ivanec u drugoj utakmici bio bolji od Lepoglave također sa 2:0 (25:17,25:14). Treća utakmica, koja je odlučivala o pobjedniku prvenstva, bila je sraz dviju podjednakih ekipa Varaždina i Ivanca. U odličnoj igri obje ekipe ipak su bolje bile Varaždinke i sa 2:0 (25:22,25:21) i tako osvojile kadetsko prvenstvo Varaždinske županije, čime su se plasirale na prvenstvo Regije Centar koje će se u nedjelju 06. svibnja igrati u Belici u organizaciji ŽOK Kaštel iz Pribislavca.

Ekipama su za plasman uručeni pehari a to je učinio Vladimir Grudenić, povjerenik i koordinator svih liga mlađih uzrasnih kategorija, koji je uložio ogromni napor da se sve lige odigraju u najboljem redu.

Nakon odigranih prvenstava u svih pet dobnih kategorija ŽOK Ivanec je pobjednik u mini odbojci, maloj odbojci i mlađim kadetkinjama, OK Kitro Varaždin u kadetskom i juniorskom uzrastu. Valja napomenuti da su se prvenstva u mini i maloj odbojci i mlađim kadetkinjama igrala zajedno sa klubovima iz Međimurske županije. Kod toga treba, zbog masovnosti i broju odigranih turnira (7) i i utakmica (112) istaknuti ligu male odbojke (U13) u kojoj su sudjelovalo 8 ekipa što je garancija daljeg jačanja ženske odbojke na našem području. U svim spomenutim kategorijama naši klubovi dobro su se plasirali na prvenstvima Regije Centar i sudjelovali na završnicama državnih prvenstava.

Sve naprijed navedeno jasno pokazuje da svjedočimo snažnom zamahu ženske odbojke na našem području. Klubovi okupljaju sve više igračica, a zavidna je i njihova organiziranost u čemu se posebno ističe ŽOK Ivanec. Na jesen kreće program "Odbojka u škole" kojim Odbojkaški savez Varaždinske županije aplicira na sredstva Središnjeg državnog ureda za sport, kojim bi se sa programom mini odbojke (U11) krenulo, uz osnovne škole gdje postoje odbojkaški klubovi i u osnovnim školama Jalžabet, Kneginec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Bednja i Kamenica, sa ciljem da se tu osnuju novi odbojkaški klubovi.

Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

6. turnir male i 4. turnir mini odbojke

21-03-2018

OK Kitro Varaždin je u nedjelju 18. ožujka bio domaćin 6. turnira male i 4. turnira mini odbojke liga mlađih uzrasnih kategorija Varaždinske i Međimurske županije. Slobodno se može reči da se ovo najmasovnija sportska manifestacija na sjeveru Hrvatske a okupila je točno 138 najmlađih odbojkašica. Veliku podršku pružalo im je prepuno gledalište uglavnom njihovih roditelja.

Liga male odbojke ima 8 sudionika. Odigrano je ukupno 16 utakmica. Vodi ŽOK Ivanec 1 ispred ŽOK Kaštela i OK Kitro Varaždina 1. Rezultati i poredak vidljivi su u Biltenu br. 6. Konačni poredak znat će se nakon 7. turnira koji će se održati 8. travnja u Belici u organizaciji ŽOK Kaštel iz Pribislavca u okviru manifestacija obilježavanja godišnjice postojanja toga kluba. Ekipe ŽOK Ivanec i ŽOK Kaštel bit će predstavnici svojih županija na prvenstvu u maloj odbojci Regije Centar koje slijedi iduće subote 24. ožujka u Ivancu.

U ligi mini odbojke sudjelovalo je 5 klubova. Ovo je bio četvrti i ujedno završni turnir. Igralo se je četverokružno. Prvo mjesto i titulu pobjednike osvojila je prva ekipa ŽOK Ivanec, drugoplasirana je ŽOK Ivanec 2, dok su trećeplasirane najmlađe odbojkašice ŽOK Kaštel, ŽOK Lepoglava je 4. I OK Kitro Varaždin na 5. mjestu. Rezultati i poredak vidljivi su u Bitenu br. 4. Za osvojena prva tri mjesta ekipama su uručeni pehari a igračicama medalje. Priznanja im je uručio Mijo Pokos, tajnik OS Varaždinske županije

MALA ODBOJKA LIGA BILTEN BR. 6

MINI ODBOJKA LIGA BILTEN BR. 4

Pokos Mijo

4. okupljanje lige MALE odbojke Varaždinske i Međimurske ž

18-12-2017

U nedjelju 17. prosinca 2017. u Belici održano je 4. okupljanje ekipa Lige MALE odbojke Varaždinske i Međimurske županije.

Zahvaljujem svima koji su doprinijeli još jednom uspješnom turniru Male odbojke, a ponajviše domaćinu na besprijekornoj organizaciji.

Vladimir Grudenić

MALA ODBOJKA LIGA BILTEN BR. 4

„OK KITRO VARAŽDIN 3 – UVJERLJIVO BOLJI“

08-12-2017

OK NEDELIŠĆE-ELTING 2 – OK KITRO VARAŽDIN 3: 0:3 (8:25, 23:25, 9:25)

Odlična utakmica za obje ekipe, no iako je OK Kitro bio favorit drugi set je umalo dobila ekipa OK Nedelišće. Ali je ipak koncentriranija ekipa Varaždinki na kraju uzela set za bod razlike. Ni u trećem setu nije bilo prevelike razlike pa gošća iz Varaždina uzima lako set i tri boda sa konačnim rezultatom od 0:3 (8:25, 23:25, 9:25)

„Uvjerljiva pobjeda u utakmici protiv neugodnog protivnika u kojoj su sve cure dobile šansu za odigrati par poena. U utakmicu smo krenuli silovito i te protivnicama nismo dali niti malo šanse da se razigraju i tako lagano uzeli prvi set. U drugom setu smo u prvoj polovici seta nastavili s igrom iz prvog, te sam dao priliku curama koje manje igraju i taj smo set dobili teze od očekivanog. U treći set smo ušli maksimalno koncentrirano te rutinski završili utakmicu. Čestitam svim curama na pristupu i pobjedi.“ – izjavio je trener Ivan Bregović.

„Na tu utakmicu smo došli kao favoriti, ali svejedno nije nam bilo lako. Pogotovo ne u drugom setu kada je rezultat bio tijesan. Nedostajala nam je jedna od glavnih igračica Lea Kečak no usprkos tome utakmicu smo priveli kraju pobjedom od 3:0. Za sljedeću utakmicu protiv Kaštela 2, jednom od najboljih ekipa, još više i bolje ćemo se pripremiti i pokušat ćemo pobijediti kako bi se popele na vrh tablice.“ – izjavila je Kaja Blaguški.

Dejan Dežmarić-Krofak

3. okupljanje lige MALE odbojke Varaždinske i Međimurske ž.

20-11-2017

U subotu 18. studenog 2017. održano je 3. okupljanje ekipa Lige MALE odbojke Varaždinske i Međimurske županije u Ludbregu u organizaciji ŽOK-a Ludbreg. Na turniru ponovno je sudjelovalo 8 ekipa. I dalje je ekipa ŽOK Ivanec 1 jedina neporažena i vodi ispred ekipe ŽOK Kaštel i ŽOK Ludbreg. Igračice na svakom okupljanju pokazuju sve viši i bolji nivo igranja, te radost odbojkaške igre mlađih dobnih kategorija.

Zahvaljujem svim sudionicima i posebno organizatoru na trudu i besprijekornoj organizaciji. Slijedeće okupljanje je 17.12. u Belici.

Vladimir Grudenić

MALA ODBOJKA LIGA BILTEN BR. 3