3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2016./2017.

OS Varaždinske županije

PRVENSTVO KADETKINJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

24-05-2017
VARAŽDINKE NAJBOLJE

Odigravanjem turnira kadetkih ekipa klubova Varaždinske županije završila je bogata sezona odigravanja turnira i liga mlađih uzrasnih kategorija te županije. Na turniru su, u punom broju igračica, sudjelovale kadetkinje ŽOK Ivanec, ŽOK Lepoglava i OK Kitro Varaždina. Na turniru po principu svaki sa svakim na dva pobijeđena seta postignuti su ovi rezultati: Ivanec – Lepoglava 2:0 (25:20,25:16), Kitro Varaždin – Lepoglava 2:0 (25:16,25:8) i Kitro Varaždin – Ivanec 2:1 (25:20,25:12,15:6). U utakmici Kitro Varaždina i Ivanca posebno je bilo napeto i zanimljivo u prvom setu. Povele su Varaždinke, ali su u drugoj polovici seta "potonule" čak sa 1:8 i nisu uspjele uloviti seriju Ivančanki. Međutim, u drugom i trećem setu nisu dozvolile iznenađenje već su ih dominantno okončale u svoju korist i osvojile prvenstvo. Druge su Ivančanke i treće Lepoglavčanke.

Pehare za poredak kapetanicama ekipa uručio je Dimitrije Konakčijev, tajnik Udruge odbojkaških sudaca Varaždinske županije.

Analizom odigranih liga mlađih uzrasnih kategorija vidljivo je da Kitro Varaždin, kao vodeći i najstariji klub u ženskoj konkurenciji, dobiva sve veću konkurenciju u ostalim klubovima Varaždinske županije. Ove sezone Ivančanke su pobjednice u mini odbojci i kategoriji mlađih kadetkinja, Lepoglava u maloj odbojci. Varaždinke su najbolje u kadetskom i juniorskom uzrastu. To je odraz dobrog rada i organiziranosti u ŽOK-u Ivanec i ŽOK-u Lepoglava. Valja istaknuti da je ŽOK Ludbreg uspješno riješio pitanje trenera i uvjeta treniranja i igranja u Gradskoj sportskoj dvorani Ludbreg i sa brojnim pogonom u mlađem uzrastu najavljuje konkurenciju ostalim klubovima. Nažalost, OK Vinica ne uspijeva uspostaviti vezu sa tamošnjom osnovnom školom u radu sa mlađim odbojkašicama i klub je, nakon sedam godina igranja, zapao u ozbiljne kadrovske probleme do nivoa da razmišlja o prestanku natjecanja.

OSVŽ - info